Kozák László
72 szavazat


Kezdjük a legelején. 14 évesen és 69 kilósan kezdtem el konditerembe járni pár idősebb ismerősöm "unszolására". Miután pár edzéssel a hátam mögött leköröztem őket, egyre motiváltabb lettem. Mivel szerettem a nagy súlyok használatát, hamar kialakult bennem, hogy erőemelő leszek. Számomra célok nélkül nem ér semmit sem, amit csinálok, ezért 2010-ben elkezdtem versenyezni. Célom volt, hogy minnél nagyobb és erősebb legyek.
Pályafutásom alatt 3x voltam Európa bajnok, 2x magyar bajnok és jópár versenyen dobogós helyezett.
A három legnagyobb fogás:
Guggolás 330kg
Fekvenyomás 230kg
Felhúzás 312,5kg
Ekkor már 139 kilót nyomtam nem túl esztétikus külsővel.
Miután meguntam a "zsírmalac" figurát, 2013-ban elszántam magam, hogy diétába kezdek.
Megszabadultam 30kilótól és egy fokkal jobban néztem ki, de elfogyott a lelkesedés. Kitűztem célul, hogy versenyre fogok menni és újabb célt tűztem ki. Életem első versenye nem egy sikersztori volt, miután 50 kilós fogyással elég sok izmot vesztettem (köszönhetően a napi 3 órás edzéseknek...reggel 1órás éhgyomros kardió, meló, majd este 1-1óra súlyzós majd aerob edzés) de motivált abban, hogy hasonlóan eredményes legyek, mint az erőemelésben.
A következő évben tanulva a hibáimból, tudatosabban készültem.Mind a tömegnövelő, mind a diéta ciklusban módosítottam és próbáltam a testem reakcióira hagyatkozni. Tápanyagbevitelem alapozásnál 350g fehérje, kb 500g szénhidrát és kb 40g zsírból állt. Diétában a fehérjét magasan tartottam 350-400g, a ch-t 100-50g-ig csökkentettem és a zsírt minimalizáltam.
Tömegelés alatt útbaejtettem két erőemelő versenyt is, amin 105 kg-os testsúllyal hasonló eredményeket értem el, mint korábban, majd testépítő versenyre készültem. Ebben az évben sikerült mind a két sportban első és dobogós helyezést szerezni.
A sporton kívül a magánéletben és a karrieremben is meglátszott a változás. Sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb és fittebb is lettem.